Beroepsaansprakelijkheidsverzekering, handige informatie van te voren!

Over aansprakelijkheid bestaat enorm veel onduidelijkheid. Wanneer er iets gebeurt waarvoor aanspraak gemaakt kan worden op een verzekering, is het altijd lastig om de verantwoordelijke partij aan te wijzen. Het is daarom zeer verstandig om jezelf van te voren in te lezen in bepaalde onderwerpen, zodat je weet wat je kunt verwachten wanneer er aanspraak gemaakt moet worden op een bepaalde verzekering.

Het is zeker verstandig om, voordat je aan een bepaald beroep begint, jezelf goed voor te bereiden en te zorgen dat je de juiste verzekeringen hebt afgesloten. Alleen dan voorkom je nare situaties in de toekomst.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering, het is een hele mond vol. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Het is verstandig om van te voren kennis te maken met deze verzekering. Wanneer je een bepaald beroep uitoefent, hetzij individueel, hetzij als bedrijf, kan het voorkomen dat er fouten gemaakt worden. De zogenaamde ‘beroepsfouten’. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die eventueel ontstaan is na bepaalde beroepsfouten. De schade omvat de schade aan het vermogen. Dit wordt met een chique woord ook wel ‘vermogensschade’ genoemd. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt de vermogensschade die ontstaat na vergissingen, verzuim, nalatigheid en andere onzorgvuldigheden.

Andere vergoedingen

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je niet alleen verzekerd tegen vermogensschade, de verzekering dekt ook de kosten die eventueel gemaakt worden wanneer er juristen ingeschakeld worden. Je kunt je voorstellen dat wanneer er fouten gemaakt worden bij een groot project waarin veel geld omgaat, de hulp van een jurist ingeschakeld wordt om de situatie tot in de kleinste details uit te zoeken. Deze jurist, en de eventuele rechtszaak die kan volgen, moet natuurlijk betaald worden. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen deze kosten, die al snel hoog op kunnen lopen. Op deze manier kun je de impact op je eigen vermogen klein houden, waardoor je als bedrijf of als individu minder risico loopt.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Naast een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is het zeer verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af te sluiten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk alleen de financiele schade die gemaakt is, de vermogensschade. Wanneer er ook sprake is van letselschade, dekt de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven deze kosten. Door naast een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af te sluiten, dek je jezelf en het hele bedrijf in voor eventuele hoge kosten. Je ontloopt het risico dat de vermogensschade wel gedekt wordt, maar de letselschade niet. Dit scheelt enorm in de kosten en opnieuw wordt het bedrijf of het individu beschermd .

Verzekeringsmaatschappij

Het goed uitkiezen van de juiste verzekering is lastig. Niet iedereen wil precies hetzelfde verzekerd hebben en de een kan net een hogere premie betalen dan de ander. Het is daarom verstandig om je te laten adviseren door een verzekeringsmaatschappij. Er bestaan verschillende maatschappijen met ieder een gevarieerd aanbod. Je doet er daarom goed aan om van te voren rond te kijken bij de verschillende maatschappijen, de verschillen dus het aanbod te noteren en een gesprek aan te vragen met de maatschappij waarvan jij denkt dat hij het dichtste bij jou staat. Er zijn altijd aanpassingen in het aanbod mogelijk zodat ieder naar huis gaat met het verzekeringspakket naar keuze.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 71

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op